Flinck Film is de Amsterdamse film- en televisie productiemaatschappij van Sabine Veenendaal en Jeroen BekerFlinck Film is de Amsterdamse film- en televisie productiemaatschappij van Sabine Veenendaal en Jeroen Beker

Over Flinck Film

Flinck Film is de Amsterdamse film- en televisie productiemaatschappij van Sabine Veenendaal en Jeroen Beker. Zij richten zich op het maken van kwalitatief hoogstaande films en tv-series, zowel nationaal als internationaal. In de ontwikkeling van filmverhalen samen met de schrijver en regisseur, zijn beide producenten nauw betrokken. Films die hen raken zijn doorgaans verhalen met sociaal- maatschappelijke thema’s, verteld vanuit personages die waarachtig zijn. Daarbij is plek voor zowel originele verhalen als boekverfilmingen, voor zowel artistieke films als jeugdfilms en grotere publieksfilms. 

Beide producenten zijn reeds 25 jaar producent en hebben een lang trackrecord met tientallen films als Paard van Sinterklaas (2005, Mischa Kamp), Alles is Liefde (2006 Joram Lursen), A’dam & E.v.a. (2011, Norbert ter Hall), The Paradise Suite (2016), Joost van Ginkel), Sing Song (2017, Mischa Kamp) Kom hier dat ik u kus (2020, Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevoorden), Kung Fu Leeuw (2023, Froukje Tan). 

Met hun ruime ervaring en trackrecord kunnen zij zowel nieuwkomers als gearriveerde talentvolle filmmakers begeleiden in de totstandkoming van filmscenario tot (bioscoop)film of televisieserie. In de financiering van projecten zoekt Flinck Film graag samenwerking op wat veelal uitmondt in internationale co-producties. In 2023 zal Flinck Film de jeugdfilm Kung Fu Leeuw (scenario & regie Froukje Tan) uitbrengen, welke tot stand gekomen is in co-productie met China. Dit is de eerste Nederlands-Chinese coproductie voor een speelfilm. 

Multi-culturele verhalen krijgen veel aandacht binnen Flinck Film. Zo ontwikkelt Flinck Film onder andere Pirouette in Paramaribo, een co-productie met The Backlot in Suriname en De Engelenbron op Curac̀§ao.